Bloggen om ett rikare studentliv

  • Hem
  • /
  • Teknik
  • /
  • 4 sätt att spara på batteriet

4 sätt att spara på batteriet

Vi har alla varit där, efter en lång dag i plugget med x antal mobilpauser står mobilbatteriet helt plötsligt på 20 %. Och kvar är en lååång väg hem utan musik eller podcast i lurarna. Vi tror inte att lösningen på problemet är att bära runt på mobilladdaren överallt (man kan ju glömma den, och då är man körd), vi har istället samlat de 4 bästa tipsen för att få batteriet att hålla längre.

1. Ladda inte till fullt batteri

Visste du att man inte ska ladda sin mobil till 100 %? Det förkortar faktiskt batteriets livstid, så ett tips är att inte ladda mobilen över natten. Experter rekommenderar istället att batteriet alltid ska vara laddat till 40-80 %

2. Håll koll på apparna

Har du en iPhone med iOS8 eller senare kan du se hur mycket batteri dina appar kräver. Gå in på Inställningar -> Allmänt -> Batteri för att se vilka av dina appar som sväljer mest batteri det senaste dygnet, eller de senaste 7 dagarna. Du kan då lätt se vilka appar du ska undvika de dagar du har snålt med batteri. Har du iOS9 kan du dessutom ställa in mobilen på strömsparläge om du har 20 % eller mindre batteri kvar. För att hitta strömsparläget går du in på Inställningar -> Allmänt -> Batteri och klickar i ’Strömsparläge’.

3. Ändra bakgrunden

Har du ett Live Photo som bakgrundsbild? Byt ut den mot en stillbild när du vill spara extra på batteriet. Har du en Android-telefon med OLED-skärm är det viktigt att tänka på att en färgstark bakgrundsbild drar mer batteri än en lite mer diskret.

4. Ladda i flygplansläget

Behöver du en snabb batteriboost? Ladda mobilen i flygplansläget, då laddas mobilen upp snabbare. Perfekt när man är på språng!