Bloggen om ett rikare studentliv

Skydda dig mot solen med solskydd!

7 tips för att sola säkert

Nu när sommarvärmen äntligen nått oss är det dags att tänka på hur du ska skydda dig i solen samtidigt som du får en snygg färg som faktiskt håller!

1. Förbered dig! Skrubba kroppen för att få bort alla döda hudceller så du kan få en jämn bränna.

2. Solskyddsfaktor är A och O. Smörj in dig innan du drar ut i solen för att låta skyddet sjunka in i huden ordentlig och ge dig det bästa skyddet. I början av sommaren är det bra att börja med extra hög solskyddsfaktor, för att sedan byta ut mot lättare solskydd när du fått lite färg på kroppen. Här hittar du din rekommenderade solskyddsfaktor enligt EU:s rekommendationer

hudtyper

MHS = Mycket högt skydd för mycket känslig hud eller extra utsatt hud – Solskyddsfaktor 50+
HS = Högt skydd för känslig hud – Solskyddsfaktor 30-50
MedelHS = Medelhögt skydd för mellankänslig hud – Solskyddsfaktor 15-25
LS = Lågt skydd för mindre känslig hud – Solskyddsfaktor 6-10

3. Sola i skuggan. Visste du att man utsätta för ca 50 % av solens UV-strålar när man sitter under ett parasoll? Perfekt ju!

4. Håll dig undan när solen är som starkast. Solens strålar är som starkast och skadligast mellan 11.00 och 14.00 – håll dig i skuggan under denna tid och använd hög solskyddsfaktor!

5. Skippa sminket. Skippa alla produkter som inte är till för solning när det är dags att ge sig ut och bättra på brännan. Smink och skönhetsprodukter kan innehålla parfymer som för din hud mer känslig för solen.

6. Återfukta huden. Solen torkar ut din hud, kom därför ihåg att återfukta huden med after sun-lotion somm både lugnar huden och gör brännan mer hållbar.

7. Sist men inte minst – bränn dig inte! När du bränner dig innebär det att huden är skadad – vilket ökar risken för att drabbas av hudcancer i framtiden. Dessutom gör bränd hy ont, du får en fläckig bränna och huden blir torr. Inte optimalt om du är ute efter en jämn och fin bränna!

Här hittar du solskydd med studentrabatt:

Apotekethjartat.se – 50 kr studentrabatt vid köp över 300 kr
Eleven.se
– 11 % studentrabatt
Bangerhead – 10 % studentrabatt
Yves Rocher – Just nu 25 % studentrabatt
Beauty Planet – 10 % studentrabatt
Feelunique – Just nu 20 % studentrabatt
Grand Parfymeri – 15 % stydentrabatt