Bloggen om ett rikare studentliv

Sommarrea hos Monki!

Hur du shoppar (student)smart i readjungeln

Reorna är i full gång och allt med ett rött pris känns extra lockande. Känner du igen dig? Egentligen behöver du inget nytt, eller ja, kanske har du något på din mentala shoppinglista, men just nu känns ALLT du ser som något du bara måste ha. För att få styr på denna rea-hjärna och göra kloka köp istället för heat-of- the-moment- köp vill vi tipsa om några gyllene regler när det kommer till reashopping.

  1. Om du tänkt shoppa kläder så ska du börja med att gå igenom din garderob och se vilka plagg du verkligen är i behov av. Rensa samtidigt ut grejerna du inte använt på lääänge, så får du en bättre insyn i vad du kanske har för mycket av och vad du på riktigt behöver.
  2. Kolla först de (webb)butiker som du vanligtvis gillar att shoppa hos och kanske redan har några favoriter du väntat med att införskaffa. De kanske säljs till ett lägre pris nu. Eller finns det några varumärken du vanligtvis känner är för dyra för din studentplånbok? Passa på att checka dessa varumärken under reatider, för du kan verkligen göra kap!
  3. Satsa på bra material och klassiker istället för utdöende trender. Du kommer att ha glädje av dina fynd i flera år framåt om du satsar på kvalitet och tidlöshet.
  4. Basgarderoben är ett område som alltid är i behov av extra kärlek. Handla t-shirts, skjortor och jeans i basfärger – allt som gör garderobskriserna mindre om morgnarna.
  5. Och kom ihåg, kompromissa aldrig! Oavsett om det gäller storlek, färg eller modell. Köp det du på riktigt är ute efter. Om du inte kommer att använda det du köpt spelar det ingen roll ifall du sparade 50 % av priset.

Fynda smart i dessa reatider och shoppa gärna med studentrabatt, det har du alltid mycket att spara in på.

 

Happy shopping kompisar!

 

Pssst! Kolla in följande ställen där du kan kombinera dina studentrabatter med redan rabatterade priser:

stayhard_20160623_medlemsbrev

Svarta solglasögon på köpet hos Stayhard!

Monki – just nu rea upp till 70 % + 10 % studentrabatt.
Stayhard – svarta solglasögon på köpet hela sommaren.
Asos – just nu rea upp till 50 % + 10 % studentrabatt.
Bodystore – alltid 10 % studentrabatt, även på kampanjvaror.

Glitter – 10 % studentrabatt på kampanjvaror.
Halens – just nu rea upp till 50 % + 10 % studentrabatt.
Outnorth – 10 % studentrabatt även på sänkta priser.
Gymgrossisten – 10 % studentrabatt, även prissänkta varor.

 

 

 

 

 

Bilder från Monki och Stayhard.